Månadsspara

Dela

När man talar om högräntekonton syftar man oftast på sparkonton där du får en hög fast sparränta, där du bara gör en enda stor insättning och binder pengarna på under en viss tid, men det finns faktiskt högräntekonton som du kan månadsspara på. Nu tänkte vi på sparrantor.com titta lite närmare på dessa månadssparkonton.

Månadssparkonton har en rörlig sparränta

Till skillnad från högräntekonton som har en fast sparränta (fasträntekonton) får du en rörlig sparränta på ditt månadssparkonto. Denna sparränta är inte lika hög som den fasta räntan men är ändå bra mycket högre än vad de vanliga bankerna brukar ge dig.

Fria uttag och insättningar

Oftast har bankerna inga speciella krav på dig när det gäller insättningar och uttag när du sparar på ett månadssparkonto. Du får sätta in hur lite eller hur mycket du vill och plocka ut hur lite och hur mycket du vill. Ibland kan banken kräva att du sätter in minst en hundralapp eller en tusenlapp när du öppnar kontot, men förövrigt ställs det inga speciella krav på ditt sparande och det är sällan man får betala någon avgift när man tar ut pengar från kontot.

Två tips

  1. Om du vill få en så hög sparränta som möjligt ska du spara på ett månadssparkonto som inte omfattas av insättningsgarantin.
  2. När du har sparat ihop minst 10 000 kr bör du föra över dessa pengar till ett fasträntekonto eftersom det ger dig ännu högre sparränta. Sedan fortsätter du att spara ihop till en ny stor summa pengar på ditt månadssparkonto som du också kan föra över till ett fasträntekonto i framtiden.

Källor: