Öppna sparkonto

Dela

Som du har sett här på sparrantor.com tjänar du mycket pengar på att spara på ett högräntekonto istället för på ett vanligt sparkonto. Om du därför har fattat det mogna beslutet att öppna ett högräntekonto ska du läsa vidare för här kommer vi att visa dig hur enkelt det är att öppna ett sparkonto som ger dig riktigt bra sparräntor.

Så öppnar du ett sparkonto med hög ränta

Välj ut ett bra högräntekonto

Först och främst måste du naturligtvis välja ut ett bra högräntekonto, och sådana sparkonton hittar du här på sparrantor.com. Jämför gärna de olika högräntekontona med varandra innan du bestämmer dig så att du hittar ett sparkonto som passar bra för just dig när det gäller bindningstid och tillåtna uttag. Men tänk på att du får en mycket högre sparränta om du binder pengarna under en längre tid. Fundera också på om du vill spara på ett högräntekonto som omfattas av insättningsgarantin eller inte.

Registrera dig

När du har hittat ett högräntekonto som passar dig är det bara att registrera dig genom att fylla i personuppgifter som namn, adress, personnummer, e-postadress och telefonnummer och sedan skicka iväg din ansökan. Om allt ser bra ut får du antingen ett avtal som du skriver under på nätet eller så får du ett avtal hemskickat som du skriver under och skickar tillbaka.

För över pengar

Hur det går till när du ska föra över pengar till ditt högräntekonto beror på vilken bank du har valt, men i normala fall anger du vilket bankkonto du vill föra över pengar från och sedan gör du en vanlig penningöverföring från ditt vanliga bankkonto. Svårare än så är det alltså inte att öppna ett sparkonto som ger dig en riktig hög sparränta.